Απειλεί με μη εφαρμογή όρων της "πυρηνικής" συμφωνίας το Ιράν

-
Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία: Όχι στην

Το Ιράν θα μειώσει τον βαθμό συμμόρφωσής του με τα προβλεπόμενα από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, εκτός κι αν, οι ευρωπαϊκές χώρες το προστατέψουν από τις αμερικανικές κυρώσεις, μέσω ενός εμπορικού μηχανισμού, δήλωσε ο επικεφαλής του Στρατηγικού Συμβουλίου στην Τεχεράνη, Καμάλ Καραζί.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα μειώσει την συμμόρφωσή της με την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα που υπογράφτηκε το 2015, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρούν μονομερώς από το πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά και να επιβάλλουν από το 2018 -εκ νέου- κυρώσεις κατά του Ιράν.

“Εάν οι Ευρωπαίοι δεν προχωρήσουν στην λήψη μέτρων εντός της προθεσμίας των 60 ημερών θα κάνουμε νέα βήματα,” δήλωσε ο Καραζί όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. “Θα είναι ένα θετικό βήμα αν διαθέσουν πόρους στον σχεδιαζόμενο ευρωπαϊκό εμπορικό μηχανισμό Instex και κάνουν πιθανή την άσκηση του εμπορίου”, συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.