Απεβίωσε ο Πέτρος Κουναλάκης

-

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Πέτρος Κουναλάκης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός. Είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 1937 και σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Ανήκε αρχικά στο ΚΚΕ αλλά με τη διάσπαση του 1968, εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης στο Παρίσι. Εν συνεχεία υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ και  εν συνεχεία του Συνασπισμού. Από το Συνασπισμό αποχώρησε το 2003 επειδή διαφώνησε στα θέματα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις», «από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε εκλεγεί βουλευτής με το Συνασπισμό στην Β΄Αθηνών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.