Από την Δευτέρα η μάχη της Βουλής στα Σκόπια

-

Αρχίζει την Δευτέρα στην ολομέλεια της Βουλής στα Σκόπια η συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για την έναρξη της διαδικασίας που αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, η συζήτηση σε αυτήν την αρχική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 ημέρες, μέχρι την πρώτη ψηφοφορία.

Για την έγκριση της κυβερνητικής πρότασης απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής, δηλαδή 80 από τους 120 βουλευτές, την οποία η κυβέρνηση Ζάεφ δεν διαθέτει και για να την εξασφαλίσει πρέπει να λάβει την στήριξη βουλευτών και του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, που όμως είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.

Ο Ζάεφ κάλεσε σήμερα όλους τους βουλευτές να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη τους απέναντι στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, που είναι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

"Όλοι οι βουλευτές έχουν την ιστορική ευθύνη ενώπιον των πολιτών να διασφαλίσουν την πορεία της Μακεδονίας προς την σταθερότητα και την οικονομική ευημερία" έγραψε ο Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Και πρόσθεσε: "Αυτός είναι ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που περνά μέσα από την μακεδονο-ελληνική συμφωνία"!

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.