Quantcast
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά - slpress.gr

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με το υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο, για το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά ανακοίνωση την αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση στη Βουλή. Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για την κακοκαιρία και το κλείσιμο της εθνικής οδού.

«Ήρθα στη βουλή και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε ότι από εδώ και στο εξής θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των κομμάτων και η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα επιλέγει με 4/5 τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΡΤ» είπε ο κ. Τσίπρας. Επισήμανε δε ότι αντί αυτού η κυβέρνηση έρθετε και ψηφίζει αυξήσεις για να «βολεύει τα δικά της παιδιά».

Επιπλέον ανέφερε, ότι «από τη στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και έρχεστε -δήθεν στα κρυφά, αλλά τίποτα δεν μένει κρυφό- και ψηφίζετε αύξηση αμοιβών στα golden boys της ΕΡΤ και δώρα στους καναλάρχες και από τη στιγμή που δεν δέχεστε να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι μια όαση πλουραλισμού τότε εμείς κρίνουμε ότι δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στη Βουλή. Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε και τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά».

«Η Βουλή δεν μπαίνει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Στη Βουλή θα υπάρχει αντίλογος και δημοκρατία και θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επεσήμανε ότι αυτά τα ζητήματα θα τα θέσει και στη συνάντηση που θα έχει σε λίγο με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση για το πως διαχειρίζεται τις συνέπειες από την κακοκαιρία καθώς και για ανυπαρξία σχεδίου ενώ ειδική αναφορά έκανε στο κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και στον ΔΕΔΔΗΕ για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αλλά και τις διακοπές νερού.

Απάντηση

Ο Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «οφείλω να συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα ότι αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ, όντως δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν έχουν ξαναγίνει για τον απλό λόγο διότι για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά, έχει νέο ανανεωμένο πρόγραμμα, έχει ένα δελτίο ειδήσεων το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να το δεις και έχει βάλει στην άκρη λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος».

«Η σημερινή ΕΡΤ έπαιξε το θέμα με τρόπο που κρίθηκε από την ίδια κατάλληλος», είπε για τα τεκταινόμενα στην Ικαρία, για να προσθέσει όμως ότι υπήρχε πριν από δύο, τρία χρόνια μια ΕΡΤ για την οποία δεν ήταν θέμα οι φωτογραφίες με τις διακοπές του κ. Τσίπρα, δέκα ημέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι, αν και επί τρεις ημέρες ήταν θέμα με το οποίο ασχολούνταν όλη η Ελλάδα. Είχαμε μια ΕΡΤ, στην οποία κεντρικός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής έδινε εντολές σε συμπαρουσιαστές ότι θα μιλάνε οι υπουργοί όση ώρα θέλουν, και “μην τολμήσετε να τους διακόψετε”».

Σχετικά με επικρίσεις για την κακοκαιρία, ο Λιβάνιος ανέφερε ότι «εντελώς διαφορετικό το μοντέλο αντίληψης και διοίκησης μιας κρίσης. Κάνουμε τις διορθώσεις, όπου χρειάζεται, βλέπουμε τα λάθη και συνεχίζουμε προκειμένου να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες». Υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την αντίδραση της δικής του κυβέρνησης σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έστω και αν δεν ήταν εξίσου σοβαρές, όπως αυτές της πανδημίας και της χθεσινής κακοκαιρίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι