Αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για τον φόνο Φλόιντ αστυνομικός - ένταση

-

Η αποφυλάκιση του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, προκάλεσε νέο «κύμα» διαδηλώσεων, την Πέμπτη (08/10, τοπική ώρα), στη Μινεάπολη.

Συγκεκριμένα, ο Σόβιν, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία και ανθρωποκτονία στην υπόθεση Φλόιντ, βγήκε από τη φυλακή του Oak Park Heights, την Τετάρτη (07/10), με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και η δίκη του ορίστηκε για τον Μάρτιο του 2021.

Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί, που -όπως και ο Σόβιν- αποπέμφθηκαν από το Σώμα, αποφυλακίστηκαν με εγγύηση 750.000 δολαρίων έκαστος αφού κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία. Υπενθυμίζεται ότι, από τα τέλη Μαΐου, διαμαρτυρίες και ταραχές κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχουν ξεσπάσει σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως και σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.