«Αποκάλυψη, Τώρα», αναχώρησε για το Βιετνάμ ο Τραμπ

-

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε σήμερα από την Ουάσιγκτον με προορισμό το Βιετνάμ, όπου θα συναντηθεί, για δεύτερη φορά, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε και πάλι την Βόρεια Κορέα να προχωρήσει την αποπυρηνικοποίηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι την Τετάρτη και την Πέμπτη, οκτώ μήνες μετά την πρώτη σύνοδο μεταξύ τους στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018.

Πριν την αναχώρησή του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών, δηλώνοντας ενώπιον Αμερικανών κυβερνητών στον Λευκό Οίκο: «Θέλουμε την αποπυρηνικοποίηση. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή σύνοδο. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πραγματικά εξαιρετική σύνοδο».

Νωρίτερα μάλιστα, έστειλε στο Twitter το μήνυμα: «Με μια πλήρη αποπυρηνικοποίηση, η Βόρεια Κορέα θα εξελιχθεί γρήγορα σε οικονομικό κινητήρα. Χωρίς αυτό, απλά θα παραμείνουμε στο ίδιο σημείο! Ο πρόεδρος Κιμ θα λάβει μια σοφή απόφαση!».

Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ αναμένεται αύριο το βράδυ στο Ανόι, αφού κάνει μία στάση για ανεφοδιασμό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.