Απρόσμενη μείωση για τις γερμανικές εξαγωγές

-
Μόνιμη εκεχειρία στη Λιβύη και πολιτική λύση στόχος της Διάσκεψης στο Βερολίνο, Νεφέλη Λυγερού

Οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν απρόσμενα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ένδειξη ότι οι εταιρίες μεταποίησης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατέβασαν ταχύτητα τους θερινούς μήνες.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν αύξηση 0,3%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση κατά 0,2%.

Ο οικονομολόγος της ING Κάρστεν Μπρζέσκι απέδωσε τον χαμηλό όγκο εμπορικών συναλλαγών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη γενικότερη εξασθένιση της παγκόσμιας μεταποιητικής δραστηριότητας και τη προσωρινή επιβράδυνση στην εγχώρια ζήτηση.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 18,3 δισεκ. ευρώ τον Αύγουστο από τα 15,9 δισεκ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 15,3 δισεκ. ευρώ από τα 15,1 δισεκ. ευρώ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.