Αργεντινή-κορονοϊός: Σχεδόν 932.000 κρούσματα, σχεδόν 25.000 νεκροί

-

Άλλα 14.932 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Αργεντινή, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 931.967, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας. Το ίδιο διάστημα άλλοι 350 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 24.921 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη στη χώρα, έχει καταγράψει ως εδώ 480.494 μολύνσεις, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 64,1% σε εθνικό επίπεδο. Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε καραντίνα την 20ή Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο χαλάρωσε τα μέτρα κατόπιν. Τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αρθούν εντελώς την 25η Οκτωβρίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.