Αρμένιος στρατιώτης: "Έφαγε" η Αγία Γραφή τη σφαίρα αντί για μένα

-

Νεαρός στρατιώτης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ανήρτησε ότι η ζωή του σώθηκε χάρη στη μικρή Αγία Γραφή που έφερε πάντα στην τσέπη του αμπέχωνού του.

Τραυματίστηκε ελαφρά μιας και τα θραύσματα "βρήκαν"  το τομίδιο στο στήθος του και γλίτωσαν τον νεαρό από τα χειρότερα. Η ανάρτηση είναι από ελληνική σελίδα στο Facebook και δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία για τον τυχερό στρατιώτη.
Πάντως άλλο παρόμοιο περιστατικό είναι τεκμηριωμένο, από Βρετανό στρατιώτη που σώθηκε από την δική του Βίβλο στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον έλεγαν Leonard Knight και ήταν 17 ετών όταν κατετάγη. Είχε γεννηθεί στο Wychbold του Worcestershire. Συγγενείς του λένε ότι η Βίβλος φέρει γερμανική σφαίρα. Μετά τον πόλεμο χάθηκαν τα ίχνη του Λέοναρντ και η Βίβλος ξαναγύρισε στην θεία –εκείνην που την είχε χαρίσει στο αγοράκι προτού αυτό πάει να υπηρετήσει την θητεία του.
The round penetrated the hardback front cover but was stopped by the thickness of the Bible
First World War soldier Leonard Knight (pictured) was saved when a pocket Bible which he was carrying in his pocket stopped a German bullet in its tracks
The teenager had been given the book by his aunt Minnie Yates, who wrote a note inside saying: 'To Leonard, with love from Aunt Minnie. July 1915' (pictured)

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.