Αρνήθηκε η Ελλάδα το προσχέδιο της Συνόδου επειδή δεν ανέφερε την Τουρκία

-

Το προσχέδιο συμφωνίας της Συνόδου, που από νωρίς ήταν γνωστό από αποκλειστικές πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι δεν είχε ούτε μια λέξη για την Τουρκία, αλλά αναφερόταν εκτενώς στη Λευκορωσία και στον Ναβάλνι, δεν έγινε τελικά δεκτό ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Κύπρο.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε το προσχέδιο συμφωνιών που παρουσιάσθηκε καθώς δεν υπάρχει αναφορά στην Τουρκία και προβλέπεται δύσκολο "δείπνο" και μεγάλη νύχτα στη Σύνοδο Κορυφής, όπου πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Ακόμα κι αν έθετε θέμα μόνον η Κύπρος, το προσχέδιο και πάλι δεν θα εγκρινόταν, γιατί αρκεί το βέτο από μια χώρα. Εντούτοις η Ελλάδα έκρινε σκόπιμο να μην αφήσει μόνη την Κύπρο επ΄αυτού αλλά και για τα δικά της συμφέροντα να μην μείνει στο "απυρόβλητο" η Τουρκία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.