Αρνούνται ότι στρατολογούν παιδιά οι Κούρδοι στην Συρία

-

Η αραβοκουρδική συμμαχία "Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις" (SDF) στη Συρία αρνήθηκε ότι έχει στρατολογήσει παιδιά στις πολιτοφυλακές της, αντικρούοντας τις κατηγορίες της MKO Human Rights Watch.

Η μη κυβερνητική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW) είχε κατηγορήσει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι στρατολογεί παιδιά από τους καταυλισμούς των εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία. Η πολιτοφυλακή αυτή είναι η ραχοκοκαλιά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, η πολιτική πτέρυγα των SDF, αντέδρασε sτις κατηγορίες της HRW, αρνούμενο ότι υπάρχει μια τέτοια πολιτική στις κουρδικές δυνάμεις, και καταγγέλλοντας τυχόν «ανεύθυνες ατομικές καταπατήσεις δικαιωμάτων».

«Είμαστε κατά της στρατολόγησης παιδιών, όποια κι αν είναι η δικαιολογία που προβάλλεται», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο. Αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση της HRW είναι μόνο ανεύθυνες ατομικές καταπατήσεις δικαιωμάτων, που δεν αντιπροσωπεύουν τη μέθοδο ή τη γενική στρατηγική του συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου», ανέφεραν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.