Ατεκμηρίωτοι για την Λευκωσία οι ισχυρισμοί των Τούρκων για τα Στροβίλια

-
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 36 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Ατεκμηρίωτους χαρακτηρίζει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών τους ισχυρισμούς του τουρκικού στρατού για δήθεν φαινόμενα λαθρεμπορίου στην περιοχή Στροβίλια, προκειμένου να δικαιολογήσει τα κιγκλιδώματα που τοποθέτησε σε αγροτικό δρόμο,  παρεμποδίζοντας τη διέλευση των κατοίκων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κατοχικός στρατός ενημέρωσε τους Ελληνοκύπριους κατοίκους των Στροβιλιών ότι πλέον θα ισχύουν νέες «διαδικασίες» κατά την έξοδο τους από τα Στροβίλια προς τις Βρετανικές Βάσεις και παράλληλα ξεκίνησε να διενεργεί ελέγχους σε όσους επισκέπτονται την περιοχή. Ελέγχει μάλιστα ακόμη και τα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, σε σημείο που εφάπτεται του ορίου των Βρετανικών Βάσεων.

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας , τονίζεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή, προέβη σε σχετικά διαβήματα προς την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη όπως επίσης προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών έχει, μετά από σχετική διερεύνηση, «καταγράψει επισήμως ότι οι πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού στρατού αποτελούν νέες παραβιάσεις του στρατιωτικού status quo στην περιοχή και προβαίνει σε σχετικά διαβήματα προς τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις».

Η κυπριακή κυβέρνηση, προστίθεται, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση της άρσης των παραβιάσεων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του status quo στην περιοχή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.