Στην Αθήνα οι θεσμοί, συναντήσεις για δ' αξιολόγηση

-
5
Άλλο ευρωπαϊσμός άλλο μετανεωτερική αποικία της ΕΕ, Λαοκράτης Βάσσης

Ξεκινούν σήμερα οι επαφές κυβέρνησης - θεσμών για την πορεία της δ' αξιολόγησης με συναντήσεις υπουργών και εκπροσώπων των δανειστών που βρίσκονται στην Αθήνα. Πρώτα θέματα συζήτησης είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η ενέργεια. Κατόπιν θα συζητηθούν θέματα δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, το κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) συντάσσεται ήδη από τα τεχνικά κλιμάκια. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι οι επαφές σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων εξελίσσονται θετικά και δείχνουν διάθεση για επίλυση των διαφορών, θεωρώντας ότι αυτό είναι καλό σημάδι για την επίτευξη staff level agreement έως το Eurogroup στις 24 Μαΐου, όπως είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

Η επόμενη ημερομηνία σταθμός θεωρείται η 21η Ιουνίου όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των 88 προαπαιτούμενων της δ' αξιολόγησης και ταυτόχρονα επιδιώκεται να κλείσει η συμφωνία τόσο για το χρέος όσο και για τη μεταμνημονιακή επιτήρηση.