Αύριο οι ποινές για τη "Χρυσή Αυγή" - Πώς θα συλληφθούν

-

Με την κατηγορία για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, τα 7 πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, οδηγούνται σε αυστηρές ποινές για σωρεία αξιόποινων πράξεων και επιθέσεων που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το δικαστήριο αυτή τη στιγμή ασχολείται με την παράμετρο των ελαφρυντικών. Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο 8 Οκτωβρίου οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποιοι από τους ενόχους θα προφυλακιστούν, πέραν από τον ένοχο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος εκτιμάται ότι θα καταδικαστεί σε ισόβια.

Η θεμελίωση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης αποτέλεσε ένα δύσκολο έργο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αφού αρχικώς η Χρυσή Αυγή δεν είχε την εικόνα της πλήρους διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα αλλά αποτελούσε μια παράταξη με χιλιάδες ψηφοφόρους και 18 εκλεγμένους βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι συλλήψεις

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει θέσει σε διακριτικό αλλά στενό κλοιό τους σημερινούς ενόχους και κυρίως τα 7 πολιτικά στελέχη της "Χρυσής Αυγής" που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Γνωρίζουν όχι μόνο τις διευθύνσεις τους, αλλά τα ωράρια τους, τις συνήθειες τους, τα δρομολόγια τους. Ενδεχομένως όταν ανακοινωθεί η απόφαση της ποινής (και αν αυτή δεν δίνει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση), οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις για την σύλληψη όσων στελεχών της "Χρυσής Αυγής" καταδικαστούν σε φυλάκιση. Το ίδιο θα συμβεί και με τα 23 στελέχη που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση σε συνεργασία με το τμήμα αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Και πάλι αυτό θα χρειαστεί μόνον εάν οι εφέσεις δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η διαδικασία των συλλήψεων θα είναι ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως αυτές που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2013 λίγο μετά την δολοφονία του Φύσσα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.