Φρεγάτες βρέθηκαν ανοιχτά της Ιεράπετρας τις προηγούμενες ημέρες και ανάμεσά τους και η φρεγάτα Λήμνος που ενεπλάκη στο συμβάν πριν λίγο καιρό με το τουρκικό πολεμικό πλοίο Kemal Reis. Έτσι, οι εστιάτορες του Μύρτου τους μετέφεραν με ιδιωτικά σκάφη ταψιά με φαγητά ενώ οι κάτοικοι έδωσαν ό,τι είχε ο καθένας. Σύμφωνα με το OPEN, κάτοικοι και καταστηματάρχες, μέσα σε δύο ώρες συγκέντρωσαν πολύ μεγάλες ποσότητες από φαγητά και άλλες προμήθειες.

«Ήταν μια συγκινητική κινητοποίηση, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, είναι ότι αισθάνονται και ότι εμείς που είμαστε στη στεριά είμαστε μαζί τους. Συγκινήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, ξέρετε τι είναι να είσαι στο πέλαγος και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Είναι το ελάχιστο που είχαμε να κάνουμε στα παιδιά που είναι από τις 20 Ιουλίου μέσα στη θάλασσα. Τους ευχαριστούμε που στέκονται εκεί και να ξέρουν πώς ότι χρειαστούν θα το έχουν» ανέφερε ο Νίκος Λαμπράκος, δύτης και καπετάνιος σκάφους. Ξεκαθάρισε δε πως όλοι ευχαριστούν τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτά τα πλοία και υπογράμμισε πως οι ίδιοι θα βρίσκουν πάντα τρόπο να τους προμηθεύσουν με ό,τι χρειάζεται.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.