Αυτοάμυνα το χτύπημα στην Aramco για τον Ιρανό πρόεδρο Ροχανί

-

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί ερωτηθείς για την επίθεση με drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι ο λαός της Υεμένης έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Όσο για τις επιθέσεις με drone... Θα ήθελα να σημειώσω τα ζητήματα ασφάλειας. Κάθε ημέρα η Υεμένη βομβαρδίζεται και ο αθώος πληθυσμός δολοφονείται. Γι' αυτό ο λαός της Υεμένης αναγκάστηκε να απαντήσει λόγω της εισροής των όπλων που εισέρχονται στη Σαουδική Αραβία καθημερινά και χρησιμοποιούνται εναντίον τους. Ο λαός της Υεμένης προστατεύει τον εαυτό του από τις επιθέσεις» δήλωσε.

Το Σάββατο, drones πραγματοποίησαν επίθεση σε βάρος δύο πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας σημαντικές πυρκαγιές, αλλά και προβλήματα στην παραγωγή του πετρελαίου.

Το περιστατικό οδήγησε στην περικοπή της παραγωγής κατά 5,7 εκατομμύρια βαρελιών ημερησίως, περίπου τη μισή ποσότητα της συνολικής καθημερινής παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας. Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη, η οποία όμως απέρριψε τις κατηγορίες ως «απαράδεκτες».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.