Χαμηλή συμμετοχή... Φθίνει το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων

-

Ο αριθμός των διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» κατέγραψε σημαντική πτώση στις σημερινές κινητοποιήσεις έπειτα από εβδομάδες φθίνουσας συμμετοχής, έπειτα από σχεδόν έξι μήνες στους δρόμους κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών στην πόλη της Τουλούζης. Όμως, οι κινητοποιήσεις, για 29ο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε ειρηνικό κλίμα.

Περίπου 9500 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Γαλλίας την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, εξ αυτών οι 1500 στο Παρίσι. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε σύγκριση με τους 12.500 στη χώρα το περασμένο Σάββατο και πολύ μικρότερος από τους σχεδόν 300.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τον πρώτο καιρό που ξεκίνησαν, τον Νοέμβριο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.