Χάνει και την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν, σταμάτησε η μετάδοση αποτελεσμάτων

-

Δεν έχει τέλος το θρίλερ για τον νικητή των εκλογών για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, καθώς τόσο ο υποψήφιος του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, όσο και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δηλώνουν νικητές.

Παρά το ότι το αποτέλεσμα ακόμη κρίνεται, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κήρυξε τη νίκη του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη». Ωσόσο η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και εκλεκτού του Ερντογάν προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του αντιπάλου του.

«Η δήλωση "νικήσαμε" του Γιλντιρίμ είναι μία χειριστική δήλωση. Είναι ντροπή να λέει "νικήσαμε" όταν η καταμέτρηση δεν έχει τελειώσει», ανέφερε ο Ιμάμογλου. Αμέσως μετά, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, η αντιπολίτευση προχώρησε και αυτή στην ανακήρυξη ως νικητή του δικού της υποψηφίου.

Εντωμεταξύ, το πρακτορείο «Αναντολού» σταμάτησε να μεταδίδει αποτελέσματα, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος για αυτήν την απόφαση, την ώρα που τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση αναφέρουν ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε την ανατροπή και προηγείται πλέον με διαφορά 2.000 ψήφων.

Τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναγνωρίζει ως νικητή στην Κωνσταντινούπολη και η ηγέτης της ακροδεξιάς, Μεράλ Ακσενέρ, καταγγέλλοντας παραλλήλως παρεμβάσεις κατά την εκλογική διαδικασία στο Μπαλίκεσιρ και στο Ουσάκ. Σύμφωνα με την Ακσενέρ, το κόμμα της οποίας στήριξε τον Ιμάμογλου, εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα μεγάλων συνοικιών της Κωνσταντινούπολης και όταν προστεθούν και αυτά θα φανεί ξεκάθαρα ότι νικητής είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.