Χάος στην Κακαβιά με χιλιάδες Αλβανούς να συρρέουν για να προλάβουν τα αυριανά μέτρα

-
1934

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά λόγω των αυστηρών μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο και έχουν σχηματιστεί σύμφωνα με himara.gr, υπάρχουν ουρές 17 χιλιομέτρων ατόμων.

Όπως δείχνει και το video αμέτρητα ΙΧ έχουν σχηματίσει ουρά και ο κόσμος βγαίνει έξω και ξαναμπαίνει σε ένα διαρκές σταμάτα-ξεκίνα που άρχισε από χτες.

Όλοι θέλουν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους στη χώρα για να αποφύγουν αφ΄ενός την  προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού αλλά και το πλαφόν των 750 ατόμων που θα ισχύει από αύριο. Όμως είναι άγνωστοι πόσοι θα προλάβουν να περάσουν μέχρι τις 11 που κλείνουν τα σύνορα πλέον με τη νέα απόφαση. Εν τω μεταξύ πολλοί περνούν από τα άλλα φυλάκια, της Κρυσταλλοπηγής, επειδή εκεί δεν υπάρχει συνεργείο του ΕΟΔΥ και ο έλεγχος κρατά λιγότερη ουρά, οπότε η ουρά είναι μικρότερη.

Χτες αποχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στην Κακαβιά γιατί παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.  Ο έλεγχος υποτίθεται ότι θα γινόταν δειγματοληπτικά στο 10%, ενώ η αλβανικη κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έπεισε την Ελλάδα να άρει τα μέτρα και να κάνει τεστ μόνον σε άτομα με συμπτώματα....

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, έχει γίνει πρόταση στην Ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού φυλακίου για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.