Χατζηδάκης: Από 60.000 άτομα υψηλού εισοδήματος οι μισές οφειλές στη ΔΕΗ

-
92

Οι μισές οφειλές στη ΔΕΗ, δηλαδή περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν 60.000 ανθρώπους υψηλού εισοδήματος, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι έχει διαμορφωθεί στη χώρα μία κουλτούρα μη πληρωμής των οφειλών, καταγγέλλοντας ότι οφειλέτες με οικονομική επιφάνεια έχουν «κρυφτεί» μέσα στους φτωχούς. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, πρόβλημα που - όπως παρατήρησε - αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί διαγωνισμός προσεχώς.

Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.