Χεζμπολάχ κατά Λονδίνου για την λίστα της τρομοκρατίας

-
Οι Τούρκοι σκότωσαν μέλη της Χεζμπολάχ στο Ιντλίμπ

Την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να την καταχωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση, καταδίκασε σήμερα η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή του Λονδίνου δείχνει «δουλική υπακοή» στις ΗΠΑ.

Η σιιτική οργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι ένα "κίνημα αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής" και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της Βρετανίας ως "προσβολή στα αισθήματα, τις συμπάθειες και την βούληση του λιβανικού λαού, ο οποίος θεωρεί την Χεζμπολάχ μια μεγάλη πολιτική και λαϊκή δύναμη".

"Η Χεζμπολάχ βλέπει στην απόφαση αυτή μια δουλική υπακοή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία αποκαλύπτει ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι παρά ένας ακόλουθος στην υπηρεσία του Αμερικανού αφέντη του", προσθέτει η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της.

Η Βρετανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απαγορεύσει όλες τις πτέρυγες της Χεζμπολάχ, εξαιτίας της αποσταθεροποιητικής επιρροής που έχει στη Μέση Ανατολή, εντάσσοντάς την στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Χεζμπολάχ, η οποία είναι εδώ και καιρό η πιο ισχυρή οργάνωση στον Λίβανο, έχει επεκτείνει την επιρροή της στη χώρα αυτή και στην περιοχή. Ελέγχει 3 από τα 30 υπουργεία της κυβέρνησης, της οποίας ηγείται ο υποστηριζόμενος από τη Δύση πρωθυπουργός Σάαντ αλ Χαρίρι.

Η Χεζμπολάχ και οι πολιτικοί της σύμμαχοι, οι οποίοι θεωρούν το οπλοστάσιό της περιουσιακό στοιχείο για τον Λίβανο, κέρδισαν περισσότερες από 70 από τις 128 έδρες του κοινοβουλίου στις εκλογές που έγιναν πέρυσι, καταφέροντας ένα σημαντικό πλήγμα στα λιβανέζικα κόμματα που αντιτίθενται στην κατοχή όπλων από την οργάνωση.

Η οργάνωση είδε επίσης την περιφερειακή επιρροή της να επεκτείνεται με τη συμμετοχή μαχητών της σε διάφορες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Συρίας. Σημειώνεται ότι η Χεζμπολάχ ιδρύθηκε το 1982 από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.