Χιλιάδες Γερμανοί (μαζί με νεοναζί) διαδήλωσαν κατά των μέτρων - "Δεν υπάρχει πανδημία" γράφουν στα πλακάτ

-

Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους του Βερολίνου χωρίς μάσκες για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας της νόσου Covid- 19. Κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως «Είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση!» και «Η πανδημία ειναι συνωμοσία».

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» οι πολίτες «διαδηλώνουν για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί από τις αρχές σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 και ζητούν την «ελευθερία» τους. Υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι η πανδημία της νέου κορονοϊού και φέρουν πλακάτ που γράφουν «Το τέλος της πανδημίας - Ημέρα Ελευθερίας».

berlin_demonstration

Η επίσης γερμανική εφημερίδα «Bild» γράφει ότι ίσως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βερολίνου, Σοσιαλδημοκράτη Αντρέας Γκάιζελ (SPD), στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και νεοναζιστικές οργανώσεις. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στις διαδηλώσεις της Σερβίας, όπου επίσης έγιναν διαδηλώσεις -και μάλιστα με βίαια επεισόδια- κατά των περιοριστικών μέτρων και όπου πάλι είχαν "χωθεί" ή και παρακινήσει τα επεισόδια ακροδεξιοί.

Η διαδήλωση στο Βερολίνο πραγματοποιείται την ώρα που οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας αναφέρουν 955 νέα κρούσματα μέσα σ΄ένα 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 209. 653 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον νέο κορονοϊό στη χώρα. Από επιπλοκές της νόσου Covid- 19 έχουν χάσει τη ζωή τους 9.148 Γερμανοί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.