Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις παρά την αναστολή του νόμου για εκδόσεις στην Κίνα

-

Οι αυριανές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ θα πραγματοποιηθούν, όπως ήταν προγραμματισμένες, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επ' αόριστον τη διαδικασία έγκρισης ενός νομοσχεδίου με το οποίο θα επιτρεπόταν η έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Μέτωπο Πολιτικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που οργάνωσε ανεπισήμως αυτές τις μαζικές κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι η αυριανή διαδήλωση θα γίνει. Στόχος αυτή τη φορά είναι να καταγγελθεί η αστυνομία για την υπερβολική χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών.

Την Τετάρτη οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 81 άνθρωποι. Το Μέτωπο ζητά από την κυβέρνηση να άρει τον χαρακτηρισμό της "στάσης" που απέδωσε στην κινητοποίηση αυτή και να αφήσει ελεύθερους, χωρίς να τους ασκηθούν διώξεις, όσους συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, την Τετάρτη συνελήφθησαν 11 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, το προξενείο των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ, χαιρέτισε την απόφαση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, να αναστείλει την έγκριση του νομοσχεδίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.