Χρυσοχοΐδης: Χιλιάδες αστυνομικοί επιτηρούν τα μέτρα – Ξεκινά η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο

-

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως οι αστυνομικοί που επιστρέφουν από Έβρο και νησιά, εντάσσονται στη επιτήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Χιλιάδες είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους για να επιτηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έχουν «επιστρατευθεί» και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος, το οποίο – όπως είπε – είναι ανύπαρκτο λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί οι οποίοι επιστρέφουν σταδιακά από τον Έβρο και τα νησιά, εντάσσονται στη διαδικασία επιτήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, είπε πως σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση, ενώ στην ύπαιθρο η κατάσταση είναι λίγο πιο «χαλαρή», λόγω των αγροτικών εργασιών.

Διαρκείς οι έλεγχοι

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι οι έλεγχοι είναι διαρκείς, ωστόσο όπως τόνισε η πολιτεία δεν έχει στόχο να εισπράξει πρόστιμα αλλά να μείνει ο κόσμος στο σπίτι.

Έκανε, δε, λόγο για ύπουλο, επιθετικό και αόρατο εχθρό, τονίζοντας πως επί του παρόντος, το μόνο διαθέσιμο φάρμακο είναι η απομόνωση.

Είπε επίσης ότι τη Δευτέρα αποφασίστηκε το κλείσιμο δύο λαϊκών αγορών καθώς δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας και διαμήνυσε πως επιβάλλονται ποινές.

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, ανέφερε πως «συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή», ενώ τόνισε ότι ξεκινά η κατασκευή του φράκτη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.