Χρυσοχοΐδης για παράνομα μπαρ σε σπίτια της Μυκόνου: "Μόνο" 40 άτομα σε κάθε σπίτι

-

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στη Μύκονο από χτες, καθώς σε νοικιασμένα σπίτια διοργανώνονται "πάρτι" με εκατοντάδες αν όχι και 1.000 άτομα, και με εισιτήριο 200 έως 800 ευρώ.

Δεν είναι γνωστό πώς θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο, με την έννοια ότι διοργανώνονται εναλλάξ σε διάφορα σπίτια με SMS στους ενδιαφερομένους και παρουσιάζονται ως πάρτι-ρεφενέ και όχι ως παράνομα μπαρ. Ένα μέτρο που αποφασίσθηκε είναι να μην επιτρέπεται η συγκέντρωση άνω των 40 ατόμων σε κάθε οικεία, αριθμός που θα αποτελέσει αντικίνητρο για τους "μπάρμαν" αφού θα εισπράττουν πολύ λιγότερα χρήματα. Επισης, ακόμα κι αν κάνουν "πάρτι", ο αριθμός των ατόμων δεν θα είναι εξωφρενικός και σε κάποιο βαθμό εκτιμούν οι αρχές, θα αποτρέπεται ο ακραίος συγχρωτισμός.

Οι διοργανωτές μάλιστα είναι ως επί το πλείστον επαγγελματίες απο την Ισπανία, που νοικιάζουν προς 5.000 ευρώ πολυτελείς κατοικίες με πισίνα και μεγάλο κήπο για 2-3 μέρες και μετά μετακινούνται σε άλλη πολυτελή κατοικία.

Τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος στο κινητό πολιτών και εν συνεχεία αποστέλλονται οι προσκλήσεις μέσω Facebook ή Instagram.  Οι δε διοργανωτές υποστήριξαν ότι δεν εισπράττουν εισιτήριο αλλά ο καθένας συμμετέχει στην αγορά των ποτών και πως ό,τι περισσέψει... το διαθέτουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Σημειώνεται, ότι  η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους στα σπίτια όπου διεξάγονταν πάρτι παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα. Ως αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να δρουν ανεξέλεγκτα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και μάλιστα όλα «μαύρα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Επίσης, θα λάβει μέρος σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του νησιού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.