Δ. Κουτσούμπας: Ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αποτρέπει αντιλαϊκά μέτρα

-

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1, είπε ότι πέραν της απαραίτητης ψυχραιμίας με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα και η οποία δεν σημαίνει ενδοτικότητα, υποχωρητικότητα ή συγκάλυψη, πρέπει να ανησυχούμε για την προκλητικότητα και επιθετικότητα της τουρκικής άρχουσας τάξης.

Επισήμανε ότι η τουρκική πολιτική βαδίζει βάσει σχεδίου ώστε «σταδιακά να κατοχυρώνει αυτό που η ίδια θεωρεί δικαιώματα, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο, μέσω αμφισβητήσεων, γκρίζων ζωνών κλπ».

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ «απογοητευτικό», επισήμανε την απουσία οποιασδήποτε κύρωσης κατά της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία ήθελαν να θέσουν βέτο ώστε να μην προχωρήσουν ούτε «αυτά τα λόγια του αέρα».

«Χρειάζεται επαγρύπνηση, να βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά γιατί τέτοια πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση, γιατί σταδιακά οδηγούμαστε σε ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, (η Τουρκία) έχει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και μπροστά μας, άμεσα ή αργότερα, φοβόμαστε ότι θα έχουμε και επεισόδιο της μιας ή της άλλης μορφής σε ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως στο Καστελόριζο που είναι ένα πιθανό σενάριο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πορεία προς τις κάλπες, είπε ότι επιχειρείται να στηθεί σκηνικό πόλωσης, ενώ ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει και τόση σημασία η διαφορά μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Τόνισε ότι οι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να πάνε ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε σε άλλα τέτοια κόμματα μιας χρήσης. που έπαιξαν τον ρόλο απόσπασης ψήφων από τον ριζοσπαστισμό και από μια διάθεση έκφρασής λαϊκών δυνάμεων και μέσα από το ΚΚΕ».

«Αυτό τον ρόλο παίζει ο Βαρουφάκης, λειτουργεί ως ανάχωμα προς το ΚΚΕ, είναι επικίνδυνη συστημική δύναμη και λόγω της πορείας του και λόγω των σημερινών του απόψεων για το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κυβερνητικές συνεργασίες, όπου "βλέπει" και συνεργασία με την ΝΔ».

Κάλεσε όσους νέους σκέπτονται να ψηφίσουν «ένα τέτοιο κόμμα μιας χρήσης», να «απομακρυνθούν τώρα, όσο είναι καιρός, γιατί αύριο θα το μετανιώσουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν το ΚΚΕ είχε π.χ. 15% ούτε τα μνημόνια δεν θα μπορούσαν να περάσουν, ενώ ομοίως δεν θα μπορούσαν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα ούτε οι προηγούμενες, ούτε η αυριανή αν θελήσει να περάσει τέτοια μέτρα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ένα ενισχυμένο ΚΚΕ «την επόμενη μέρα έχει καταρχήν έτοιμες προτάσεις νόμου για σειρά προβλημάτων που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τον εργαζόμενο λαό που ματώνει όλα αυτά τα χρόνια. Άρα θα ασκεί πίεση σε μια κυβέρνηση που θα βαδίζει σε μια εποχή με όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους σε ισχύ και θα έχει και νέες δεσμεύσεις που έχουν δρομολογηθεί».

«Θα μπορούμε να αποτρέπουμε τέτοια μέτρα και βεβαίως θα μπορούμε να αναπτύξουμε τους αγώνες γιατί η παρουσία των οργανωμένων δυνάμεων, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος και έξω από τη βουλή έχει σημασία να ασκεί πίεση προς τους υπουργούς και την κυβέρνηση για να μπορεί να παίρνει μέτρα έστω στοιχειώδους ανακούφισης των εργαζομένων" πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας εξηγώντας τι σημαίνει για τον λαό και τους εργαζόμενους η ενίσχυση του ΚΚΕ.

«Και βεβαίως θα σημάνει το άνοιγμα ενός δρόμου, έτσι ώστε αύριο να γίνει δυνατό να υπάρξει μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση» κατέληξε στην συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.