Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος

-

Απάντηση στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη για τη χθεσινή του αναφορά στη Βουλή ότι «αυτό που κάνει δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος» έδωσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

«Σταύρο και πρώην συνοδοιπόροι στο Ποτάμι,  αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος. Ο πολιτικός δεν μπορεί να δειλιάζει. Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του χωρίς στρεψοδικίες» τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη και στους υπόλοιπους βουλευτές του  Ποταμιού.

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρώην βουλευτής του  ανέφερε: «παραμένω σταθερός και μου το χρεώνεις ως εκ προ μελέτης λάθος». Παραλλήλως άφησε σαφέστατες αιχμές για την στρατηγική του κόμματος σε σχέση με την τακτική προσέγγισης με τη ΝΔ. «Η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη ήδη από το το τελευταίο Συνέδριο, όπου υιοθετήθηκε η τακτική προσέγγισης με τη ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, υπεραμύνθηκε την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι  υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα και λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών και σημείωσε: «Δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Ξέρω, πρόσθεσε, ότι ακούγεται ανορθόδοξο αλλά μήπως – όπως είπε – ζούμε σε κανονικές στιγμές;

Έλεγα εδώ και καιρό, συμπλήρωσε,  ότι πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν συνδεθεί με το «Μακεδονικό». «Εάν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση δεν υπάρχει και η Συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος σε ότι αφορά τις απειλές που δέχεται είπε πως δεν τον πτοούν ενώ ανάφερε ακόμη πως «απαιτείται θράσος από όσους δεν δίστασαν σκυλεύσουν το σώμα του Ποταμιού να μιλούν για γυρολόγους, ξέμπαρκους και ρετάλια».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.