Δεκάδες νεκροί στο Μεξικό από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό

-
39

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 φέρουν εγκαύματα από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασαν σε πετρελαιαγωγό, στο κεντρικό Μεξικό, την ώρα που κάτοικοι είχαν πάει να κλέψουν βενζίνη από ένα σημείο του, που παρουσίαζε διαρροή.

«Λυπάμαι πολύ για τη σοβαρή κατάσταση που βιώνει η Τλαουελίλπαν εξαιτίας της έκρηξης πετρελαιαγωγού», αντέδρασε στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ, καλώντας σύσσωμη την κυβέρνηση να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στην τοποθεσία Τλαουελίλπαν της πολιτείας Ιδάλγο, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, όπου μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό είχε προσελκύσει δεκάδες κατοίκους που πήγαιναν παράνομα να γεμίσουν κουβάδες με καύσιμο.

«Ξέρουμε ότι γινόταν υπεξαίρεση καυσίμων και ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν ήδη επιληφθεί του θέματος», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, την ώρα που τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν εικόνες με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται στο σημείο της διαρροής και να παίρνουν καύσιμα. Λίγες ώρες αργότερα, μεταδόθηκαν εικόνες από τη φωτιά, με ανθρώπους τρομαγμένους να τρέχουν μακριά και να ουρλιάζουν ζητώντας βοήθεια.