Δεκαέξι συλλήψεις για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στου Ζωγράφου

-
43

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για επεισόδια μεταξύ οπαδών ομάδων, που έγιναν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν την έναρξη αγώνα βόλεϊ γυναικών, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί, στο κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων, περίπου 200 οπαδοί που είχαν μεταβεί στην περιοχή συγκεντρώθηκαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Από εκεί, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι οπαδοί έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα κινήθηκαν προς το πάρκο, κοντά στο οποίο στεγάζονται Γραφεία Συνδέσμου αντίπαλης ομάδας.

Την ίδια ώρα, έξω από τον Σύνδεσμο συγκεντρώθηκαν περίπου 100 οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να συναντήσουν τους αντιπάλλους και να συμπλακούν μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, έγιναν ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών και πετρών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, σίδερα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Από την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 16 άτομα που συμμετείχαν στις συμπλοκές, ενώ κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.