Δεν άλλαξε τις αξιώσεις της προς τις Βρυξέλλες η Μέι

-
47

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις της κατά τις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ για το σχέδιο της για το Brexit, παρά την απόρριψη αυτού του σχεδίου από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, οι αξιώσεις της Μέι συνέχισαν να επικεντρώνονται είτε σε μια νομικά δεσμευτική προθεσμία για το "backstop", τον μηχανισμό ασφαλείας στα ιρλανδικά σύνορα, το δικαίωμα για τη Βρετανία να αποχωρήσει μονομερώς, ή μια δέσμευση για την οριστικοποίηση μιας εμπορικής συμφωνίας πριν το 2021 προκειμένου να αποφευχθεί η έναρξη ισχύος του backstop.

Η Μέι επαναδιατύπωσε τα αιτήματα αυτά στις συνομιλίες που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, σύμφωνα με την Telegraph.

Χθες, Παρασκευή βράδυ, η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμενόταν να συναντηθεί επίσης με την Αρλίν Φόστερ, ηγέτιδα του μικρού, βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP που στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, αλλά όχι το σχέδιο Brexit της Μέι, προσθέτει το δημοσίευμα.