Δεν καταθέτει πρόταση μομφής ο Μητσοτάκης

-

Τέλος στην φημολογία και τα σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η ΝΔ δεν θα κάνει τελικά αυτό το βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής ήταν προεξοφλημένο, ιδίως αν απείχε το ΚΚΕ. Ειδικά μάλιστα, όταν η κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μόλις μία εβδομάδα πριν και οι διεργασίες των τελευταίων ημερών στα μικρά κόμματα έχουν αλλάξει την σύνθεση των στρατοπέδων στην Βουλή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον πρωθυπουργό, τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι στηρίζεται σε κυβέρνηση και πλειοψηφία «κουρελού», αφού είναι σχεδόν δεδομένο ότι η πρότασή του δεν θα συγκέντρωνε τις απαραίτητες 151 ψήφους. Η ΝΔ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση για να μην δώσει άλλοθι ούτε στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια στον Τσίπρα, αλλά ούτε και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στηρίζει ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Τέλος οι πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν καταθέτει τώρα πρόταση δυσπιστίας γιατί δεν θέλει να «κάψει» αυτό το αντιπολιτευτικό χαρτί ενόψει των νομοθετημάτων που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εξέλιξη αυτή θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η ψηφοφορία επί της συμφωνίας θα γίνει αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, όπου αναμένεται σκληρή αντιπαράθεση. Οι τόνοι άλλωστε φάνηκαν ήδη από την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή, αλλά και από την σημερινή πρώτη ημέρα της συζήτησης επί της συμφωνίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.