Δεν θα γίνουν παρελάσεις λόγω Covid

-

Δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η μαθητική ούτε η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ως προς την πανδημία ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα σε αυτή τη φάση, αν τηρηθούν τα ήδη ληφθέντα.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει εκδηλωθεί δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς των κρουσμάτων, στον αριθμό των διασωληνωμένων και, δυστυχώς, στον αριθμό των θανάτων. Το κύμα  προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του», είπε.

«Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά», συμπλήρωσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.