Δεν θα παραδώσουμε την Βενεζουέλα λέει ο Μαδούρο και προειδοποιεί για εμφύλιο

-

O Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε ότι μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στη Βενεζουέλα, αν συνεχισθεί η πίεση που ασκούν στην χώρα του οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα με βεβαιότητα, πόσο υψηλή είναι η πιθανότητα ενός εμφυλίου, τόνισε ο Μαδούρο στην διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό La Sexta, η οποία δόθηκε, σύμφωνα με τον σταθμό, την Παρασκευή και πρόκειται να προβληθεί αργά την Κυριακή.

«Όλα εξαρτώνται από τον βαθμό της τρέλας και της επιθετικότητας της αυτοκρατορίας του Βορρά (των ΗΠΑ) και των δυτικών συμμάχων του» σημείωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας για να προσθέσει: «Ζούμε στη χώρα μας και απαιτούμε να μην παρεμβαίνει κανείς στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Και προετοιμαζόμαστε να υπερασπισθούμε τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον Μαδούρο στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και σε διάφορους άλλους τομείς «ο λαός θέλει να εξοπλισθεί για την προστασία της κυβέρνησης». Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι αυτά που λέει του προκαλούν ανησυχία, ο Μαδούρο απάντησε: «Πράγματι; Σε εμένα όχι. Δεν θα παραδώσουμε τη Βενεζουέλα».

Και πρόσθεσε: "Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. «Τι πρέπει να κάνει μία χώρα σε αυτή την περίπτωση; Να παραδοθεί;». Ο Μαδούρο είπε επίσης ότι υπάρχει μία καμπάνια για «να παρουσιάσει τη Βενεζουέλα ως τέρας, ως δικτατορία» και απέρριψε το τελεσίγραφο επτά κρατών της ΕΕ που λήγει σήμερα, λέγοντας: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανένα!».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.