Δεν βλέπει πρόβλημα με Καμμένο για ΠΓΔΜ ο Ρήγας

-
34

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

«Αυτή η εξέλιξη και στη γείτονα χώρα, η δήλωση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ ότι εφόσον περάσει το δημοψήφισμα θα καλέσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση να επιλυθεί ένα πρόβλημα το οποίο καθιστούσε δύσκολη την ανάπτυξη στην περιοχή και κυρίως άφηνε και χωρίς επίλυση ένα πρόβλημα πολλών χρόνων και διαμορφώνει και άλλες συνθήκες και στα θέματα ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή».

«Αυτό που δεν καταλαβαίνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είναι το αυτονόητο και κυρίως ότι έχει αλλάξει τη θέση του, τη θέση της ΝΔ από την προηγούμενη περίοδο, και μάλιστα έχοντας ο ίδιος, η παράταξη του, τότε δώσει και πολλά από αυτά που δεν υπάρχουν σήμερα», είπε.

«Προσπαθούμε -και αυτό κάνουμε- με επιμονή να πείσουμε όλους τους πολίτες και τους βουλευτές στη Βουλή ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας και είναι βαθιά πατριωτικό να προχωρήσουμε σ΄ αυτή τη συμφωνία. Πατριωτικό είναι όταν υπερασπίζεσαι τα εθνικά, τα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

"Το τρίπτυχο αυτό για εμάς είναι δεδομένο ότι υπερασπιζόμαστε απολύτως αυτή η συμφωνία», είπε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για έγκριση αυτής της συμφωνίας, εκτίμησε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για αναταράξεις στον κυβερνητικό εταίρο, είπε πως θεωρεί «ότι δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο» και υπογράμμισε: «Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος εντίμως έχουν πει ότι θα πάμε μέχρι τέλους, επειδή υπάρχει το βασικό διακύβευμα της ολοκλήρωσης της προσπάθειας εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία το οποίο υλοποιήθηκε και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Είναι βασικό διακύβευμα αυτό και το υπηρετήσαμε με έντιμο τρόπο νομίζω ότι αυτό θα υπερισχύσει, και από εκεί και πέρα θα τα δούμε όλα μέσα στη Βουλή».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.