Δένδιας: Ενημέρωση κομμάτων για τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

-
51

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που μεταξύ άλλων φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα.

Οι συναντήσεις του κ. Δένδια με τα κόμματα του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής θα ξεκινήσουν σήμερα στις 11:00 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14:00. Δημοσιεύματα έχουν αναφέρει ότι η συμφωνία θα είναι ανοιχτή και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων βάσεων. Η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα, το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ έχει διαφωνήσει με την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων των ΗΠΑ-Ιράν και έχει καλέσει σε συγκέντρωση το Σάββατο στις 12:00 στο Σύνταγμα καθώς και σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.