Συνελήφθη ο υπαστυνόμος που φέρεται να απέτρεψε σύλληψη στη διαδήλωση

-

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για το αδίκημα της «ελευθέρωσης κρατουμένου» ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που σύμφωνα με καταγγελία ειδικού φρουρού (που έχει ως συνήγορο τον Νίκο Πλεύρη)  φέρεται  να "απέτρεψε την σύλληψη κουκουλοφόρου" κατά την διάρκεια των χτεσινών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Το γεγονός της ποινικής δίωξης επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού από τον ειδικό φρουρό. Όπως είπε ο υπουργός, ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση τους αναφέρουν  ότι «αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας φέρεται να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

Σε βάρος του αξιωματικού (υπαστυνόμου), υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ, γι’ αυτό αναζητήθηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο αξιωματικός έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος και ότι κάποιες διευκρινίσεις που ζητήθηκαν, μετατράπηκαν σε ''αποτροπή σύλληψης".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.