Διώχνει τον Γερμανό πρέσβη στην Βενεζουέλα ο Μαδούρο

-
Έντονες αντιδράσεις για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στην Βενεζουέλα

Persona non grata χαρακτήρισε τον πρέσβη της Γερμανίας η κυβέρνηση Μαδούρο και του έδωσε διορία 48 ωρών προκειμένου να φύγει από την Βενεζουέλα.

Πρόκειται για τον πρώτο Ευρωπαίο διπλωμάτη που χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο το καθεστώς Μαδούρο, μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Βενεζουέλα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον Ντάνιελ Μάρτιν Κρίενερ για «επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, κάτι που είναι σε ξεκάθαρη αντίθεση με τους κανόνες των διπλωματικών σχέσεων».

«Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να ασκεί στο έδαφός της ρόλο πολιτικού ηγέτη, σε σαφή ευθυγράμμιση με την ατζέντα συνωμοσίας των εξτρεμιστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Η Βενεζουέλα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη και δεν θα γίνουν δεκτές οι πράξεις των διπλωματικών αντιπροσώπων που αποτελούν παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τον λαό και τις αρχές. Κατά συνέπεια, ο κ. Κρίενερ έχει 48 ώρες να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών διατυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης Μαδούρο να διατηρήσει μια σχέση συνεργασίας και σεβασμού με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά τονίζει ότι για να γίνει αυτό «θα πρέπει να υιοθετήσουν μια συμπεριφορά εποικοδομητικής ισορροπίας», που «δεν θα ενθαρρύνει το πραξικόπημα και πράξεις βίας» και θα διευκολύνει την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης και τον διάλογο ανάμεσα σε πολιτικούς παράγοντες της Βενεζουέλας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.