Διοικητής Μόριας για μέλη ΜΚΟ: «Βρε ξεφτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας»

-

Σκληρή γλώσσα για κάποια μέλη ΜΚΟ και τον τρόπο με τον οποίο, όπως λέει,  συμπεριφέρονται, χρησιμοποίησε ο  Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών Μόριας Γιάννης Μπαλπακάκης, καταγγέλλοντας ότι «κάποιες ΜΚΟ δεν βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν αλλά για να οικονομήσουν».

Με ανάρτησή του, στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook, ο Γιάννης Μπαλπακάκης κάνει λόγο για παραπληροφόρηση, κατηγορώντας κάποιους «αχρείους», όπως τους ονομάζει, ότι έβαλαν μικρά παιδιά να περπατάνε ξυπόλητα στα νερά χωρίς παπούτσια…

Αναλυτικά ο Γιάννης Μπαλπακάκης αναφέρει:

«Στη Λέσβο τις τελευταίες 10 μέρες έβρεχε πάρα πολύ. Πλημμύρες, ζημιές, δρόμοι ποτάμια κλπ. Μερικοί όμως αχρείοι είπαν να το εκμεταλλευτούν. Πήγαν στη Μόρια σε παρακείμενο οικόπεδο που μένουν κάποιες οικογένειες προσφύγων, έβαλαν τα μικρά παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στα νερά. Βρε ξεφτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας και η βοήθεια σας; Προχωρήστε σε αυτή τη παραπληροφόρηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και θα τα πούμε. Δυστυχώς για σας υπάρχουν μάρτυρες για τις αλήτικες ενέργειες σας.»

Ο ίδιος μιλώντας στο lesvosnews εξήγησε ότι το μήνυμά του αυτό αναφέρεται σε κάποια μέλη ΜΚΟ.

«Κάποιοι «αλληλέγγυοι» βγάζουν φωτογραφίες με ψεύτικα γεγονότα και τις στέλνουν σε διάφορες οργανώσεις για να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να τους χρηματοδοτήσουν. Αυτό είναι μεγίστου μεγέθους αλητεία. Δεν λέω ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά αυτές οι πράξεις καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Λέσβο με κάποιες ΜΚΟ οι οποίες δεν βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν αλλά για να οικονομήσουν» είπε.

Πηγή: lesvosnews

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.