Δράση στην Ιντλίμπ θέλει το Κρεμλίνο

-

Φόβους ότι η κατάσταση στην Ιντλίμπ μπορεί να επιδεινωθεί, αν συνεχιστεί η αδράνεια, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, τονίζοντας ότι δικαιολογούνται τα αυξημένα μέτρα προφύλαξης στην περιοχή.

Ερωτηθείς αν οι μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σχετίζονται με την κατάσταση στην Συρία ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε:

«Αναμφισβήτητα η κατάσταση στη Συρία μπορεί να επιδεινωθεί. Η κατάσταση γύρω από την Ιντλίμπ θα πρέπει να βελτιωθεί. Πράγματι αυτό το φυτώριο τρομοκρατών, το οποίο έχει δημιουργηθεί εκεί, δεν εγκυμονεί τίποτα καλό, αν συνεχιστεί μια τέτοια αδράνεια. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο , θα έλεγα ότι τα αυξημένα μετρά πρόληψης είναι δικαιολογημένα και βάσιμα».

Σημειώνεται ότι στα ρωσικά ναυτικά γυμνάσια στην Μεσόγειο θα συμμετέχουν περισσότερα από 25 πολεμικά πλοία, των οποίων θα ηγείται το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ». Μέρος στις ασκήσεις θα πάρουν και 30 πολεμικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους βομβαρδιστικά Tu-160.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.