Δύσκολη για τη ρωσική οικονομία η αρχή του 2019

-

Η αρχή του 2019 θα είναι μια δύσκολη περίοδος για την ρωσική οικονομία που θα την προσδιορίσουν τόσο εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24»

Η πιο δύσκολη περίοδος για την οικονομική δυναμική θα είναι η αρχή του 2019 δήλωσε ο Ορέσκιν, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα οφείλεται σ’ ένα ολόκληρο σύμπλεγμα παραγόντων, οι οποίοι συγκλίνουν.

Σε αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, η αστάθεια στις αγορές πρώτων υλών, ο περιορισμός της ζήτησης σε ρωσικά εξαγώγιμα προϊόντα εξαιτίας γενικά των επιβραδυντικών ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ρωσία, η οποία θα απομυζήσει ένα μέρος της κατανάλωσης, συγκαταλέγεται σ’ αυτούς τους παράγοντες, ενώ η πολιτική περιορισμού των πληθωριστικών κινδύνων που υιοθετεί η Κεντρική Τράπεζα, μελλοντικά θα θέσει περιορισμούς στην οικονομική δυναμική και στην πιστωτική πολιτική στις αρχές του 2019, είπε ο Ρώσος υπουργός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.