Έχουν χιούμορ στη Δαμασκό, βραχυκύκλωμα και εκρήξεις

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ηλεκτρική βλάβη προκάλεσε σειρά ισχυρών εκρήξεων νωρίς σήμερα το πρωί κοντά σε μια στρατιωτική αεροπορική βάση έξω από τη Δαμασκό, δήλωσε συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλούνται κρατικά μέσα ενημέρωσης, και ένας ιρανός αξιωματούχος.

Αξιωματούχος της περιφερειακής συμμαχίας που υποστηρίζει τον Sύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, είχαν αποδώσει νωρίτερα τις εκρήξεις σε ισραηλινά πυραυλικά πλήγματα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέσθηκαν στρατιωτική πηγή η οποία δήλωσε πως δεν υπήρξε «ισραηλινή επίθεση» εναντίον της αεροπορικής βάσης Μεζέχ κοντά στη Δαμασκό. Νωρίτερα κρότοι εκρήξεων είχαν ακουσθεί σ' όλη τη συριακή πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από το Ισραήλ. Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε επικαλούμενο ανώνυμο Ιρανό στρατιωτικό αξιωματούχο, που έχει τη βάση του στη Συρία, πως η έκρηξη προκλήθηκε από «ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα σε αποθήκη πυρομαχικών» στα περίχωρα της Δαμασκού.

Ο αξιωματούχος της περιφερειακής συμμαχίας που στηρίζει τον Άσαντ είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από ισραηλινούς πυραύλους και από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα που απάντησε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων απέδωσε επίσης τις εκρήξεις σε ισραηλινά πλήγματα και ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Δαμασκό και πως υπάρχουν επίσης 11 τραυματίες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.