"Έδιωξαν" με προαγωγή τον επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας στην Γερμανία

-

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Χανς-Γκέοργκ Μάασεν από τη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας.

Ο Μάασεν, που κατηγορήθηκε για τις δηλώσεις του σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ακροδεξιάς στο Κέμνιτς, θα αναλάβει ανώτερη θέση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το μέλλον του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος κρίθηκε σε συνεδρίαση που έγινε στην Καγκελαρία, στην οποία εκτός από την Μέρκελ μετείχαν και οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Αντρέα Νάλες και Χορστ Ζεεχόφερ.

Η Μέρκελ είχε αποφασίσει να απομακρύνει τον Μάασεν από την θέση στην οποία βρίσκεται από το 2012, μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε, όταν Την διέψευσε, δηλώνοντας ότι στο Κέμνιτς της Σαξονίας δεν υπήρξε «ανθρωποκυνηγητό» μεταναστών από ακροδεξιούς.

Την αποπομπή του ζήτησε και μάλιστα με επιμονή και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ενώ στήριξη στο πρόσωπό του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος είναι και ο πολιτικό προϊστάμενός του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.