Σε εξέλιξη εκκένωση κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

-
58

Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη από το 2006 και είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο πουβρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, το οποίο ανήκει στην ΑΣΟΕΕ, έχουν εντοπιστεί έως αυτή την ώρα τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τους χώρους του κτιρίου, το οποίο πρόκειται σε λίγο να σφραγιστεί. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είναι αποκλεισμένοι οι γύρω δρόμοι.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή. Εκατοντάδες νεαροί βγήκαν από την Σχολή και έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον επτά κάδους κλείνοντας την Πατησίων. Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους ταραξίες και απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Σχολιάζοντας την επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου στο Πεδίον του Άρεως, ο κ. Πέτσας είπε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι Αρχές και προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.