Είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας υποστήριξε ο Τσίπρας στο Μόναχο

-

«Η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που κωλυσιεργούν, από εκείνους οι οποίοι φοβούνται και τρέμουν μπροστά στις αλλαγές. Η Ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο.

Αναφερόμενος μάλιστα στην συμβολή, την δική του και του Ζάεφ, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ίδιος, αλλά και ο ομόλογός του στα Σκόπια βρίσκονται «σε αυτήν την πλευρά της Ιστορίας».

Η Συμφωνία των Πρεσπών, συμπλήρωσε, «είναι ό,τι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη».

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της Ιστορίας προς τα πίσω». Χαρακτήρισε μάλιστα αυτήν την θέση ως «επικίνδυνη, καταστροφική και "βόμβα" στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής» και σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.