Εισαγγελική παρέμβαση για τις διαδηλώσεις για μάσκες σε δύο πόλεις

-

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι διαδηλώσεις -ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα- που διοργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Παράλληλα και στο Ηράκλειο Κρήτης παρενέβη εισαγγελέας για την μη τήρηση των μέτρων και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών, που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti.gr, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (περίπου 400 άτομα), και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Λάρισα, στην Πάτρα, στη Ρόδο κ.ά., όμως μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς κινήθηκαν μόνον σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές ήταν περίπου 400, στο Ηράκλειο 300-400, στην Πάτρα περίπου 150 και στη Ρόδο περίπου 100.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.