Έκκληση για «ατσάλινα νεύρα» από τον Γκουτέρες σε Τεχεράνη και Ουάσινγκτον

-
Δεν επιθυμεί ξένη ανάμιξη στην Λιβύη ο Γκουτιέρες

Έκκληση για "ατσάλινα νεύρα" απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναφερόμενος στην κατάσταση στον Κόλπο.

"Μπορώ να κάνω μόνον μια έντονη σύσταση: ατσάλινα νεύρα", δήλωσε ο Γκουτέρες σύμφωνα με την εκπρόσωπό του στη Γενεύη Αλεσάντρα Βελούτσι.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters σήμερα ότι η Τεχεράνη είχε λάβει μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο την προειδοποιούσε ότι επίκειται αμερικανική επίθεση στο Ιράν, αλλά επισήμαινε επίσης ότι ο ίδιος είναι κατά του πολέμου και ότι θέλει να γίνουν συνομιλίες πάνω σε μια σειρά θεμάτων.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times έγραψε παράλληλα ότι ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή για αεροπορικές επιδρομές και μετά την ανακάλεσε. Την ίδια ώρα η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τακτική επαφή με τις ΗΠΑ όσον αφορά την κατάσταση στο Ιράν και ότι απευθύνει συνέχεια έκκληση σε όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση.

"Επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι απευθύνουμε έκκληση για αποκλιμάκωση σε όλες τις πλευρές και έχουμε εδώ και καιρό μιλήσει σαφώς για τα θέματα που έχουμε με την δραστηριότητα του Ιράν", δήλωσε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. "Δεν πιστεύουμε ότι μια κλιμάκωση θα ήταν προς το συμφέρον οποιασδήποτε πλευράς και συνεχίζουμε να έχουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τους εταίρους μας", σημείωσε η εκπρόσωπος της Μέι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.