Έκκληση ΟΗΕ σε Πούτιν και Ερντογάν για την Ιντλίμπ

-

Την εκτίμηση ότι η Συρία μπορεί να αποφύγει μια αιματοχυσία αν ο  Πούτιν και ο Ερντογάν συνομιλήσουν επειγόντως για την επίλυση της κατάστασης στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε κλειδί για την αποφυγή μιας επίθεσης στην περιοχή τις συνομιλίες Μόσχας-Άγκυρας, εκτίμησε ωστόσο ότι οι έξι αεροπορικές επιδρομές που αναφέρθηκαν σήμερα  δείχνουν πως οι συνομιλίες δεν προχωρούν καλά.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συριακή κυβέρνηση ίσως περιμένει έως τις 10 Σεπτεμβρίου πριν εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση, προκειμένου να έχει και τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου κορυφής που θα γίνει την Παρασκευή στο Ιράν.

Ο Μιστούρα κάλεσε τέλος τον Πούτιν και τον Ερντογάν να συνομιλήσουν  τηλεφωνικά, πριν την συνάντηση, τονίζοντας ότι «ο χρόνος έχει καθοριστική σημασία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.