Εξοπλισμό λόγω Συρίας και Αιγαίου θέλει ο Ερντογαν

-
Το τουρκικό success story - Η σχοινοβασία του Ερντογάν, Νίκος Μπινιάρης

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ο Ερντογάν, επικαλούμενος τις εξελίξεις στην Συρία, την  ανατολική Μεσόγειο, την Μαύρη Θάλασσα, αλλά και το Αιγαίο.

Μιλώντας σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, όπου έγινε η καθέλκυση της νέας κατασκοπευτικής κορβέτας Ufuk (A-591), η οποία είναι τουρκικής ναυπήγησης, ο Ερντογάν επισήμανε την ανάπτυξη που γνώρισε επί των ημερών του ο τουρκικός ναυτιλιακός τομέας.

Εξήρε επίσης την αυτονόμηση της αμυντικής της βιομηχανίας, η οποία υ «εξαρτιόταν για πολλά χρόνια από το εξωτερικό», ενώ επέκρινε τις Δυτικές χώρες, έχοντας κατά  νου κυρίως τις ΗΠΑ, ότι εξοπλίζουν τρομοκράτες, όπως ο ISIS και το PKK, αλλά βάζουν εμπόδια στην Τουρκία όταν ζητά να αγοράσει οπλικά συστήματα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.