Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού... Βροχές, καταιγίδες

-
1035

Μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλάζι στα βορειοδυτικά.

Αναλυτικότερα, αύριο Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά: στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά. Από αργά τη νύχτα της Πέμπτης προβλέπονται βροχές και καταιγίδες: στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα συνεχιστούν τα ισχυρά φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες στις εξής περιοχές: Ιόνιο Ήπειρο, Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική και κεντρική Μακεδονία Τις απογευματινές περιοχές θα σημειωθεί βελτίωση στις παραπάνω περιοχές. Νωρίς το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία (πρόσκαιρα)

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν από το απόγευμα, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναμένεται βελτίωση.