Εκτόξευση στα 110 κρουσματα την ημέρα... Η χαλάρωση χαράμισε το lockdown και όσα στερήθηκε η κοινωνία

-

Στα 110 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο και από αυτά μόνον 9 εντοπίστηκαν σε αεροδρόμια και λιμάνια. Από τα 101 που απομένουν, δεν ειναι όλα τοπικά, καθώς σίγουρα θα ανακοινωθούν σύντομα και πόσοι τουρίστες βρέθηκαν θετικοί ενώ έκαναν διακοπές (δηλαδή ελέγχθηκαν σε άλλα σημεία και όχι στα σύνορα). Ομως αποκλείεται να ειναι τόσοι ώστε να μειωθούν θεαματικά τα "τοπικά" κρουσματα, που σπάζουν ρεκόρ και μας πάνε πίσω 4 μήνες.

Τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης αναφέρεται ότι 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος και μένουμε στους 206 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.